Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

8o Αντάμωμα Βαλμαδιωτών Βάλτου - Εκδήλωση μνήμης (videos - fotos)


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, το 8ο αντάμωμα των Βαλμαδιωτών Βάλτου στη γενέτειρά τους Βαλμάδα, με τη φροντίδα της ομάδας πρωτοβουλίας Βαλμαδιωτών της Αθήνας. Το αντάμωμα περιελάμβανε και λιτή εκδήλωση μνήμης για την τοπική ιστορία του χωριού, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης του '21. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2021 υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφιλοχίας. 

Πολύς κόσμος παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία στον κεντρικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Ιερούργησαν οι ιερείς π. Σάββας Γεωργιάδης (επικεφαλής της ομάδας πρωτοβουλίας Βαλμαδιωτών της Αθήνας) και ο εφημέριος π. Ευστάθιος Καραδήμας. Ο π. Σάββας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εξέφρασε, τέλος, την ευχή με τις πρεσβείες του Αγ. Δημητρίου το επόμενο αντάμωμα να γίνει χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας.

Εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ροΐδης. Παρευρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου Αττικής, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης εκφώνησε ομιλία σχετική με την τοπική ιστορία της Βαλμάδας ο κ. Τσακούμης Απόστολος, τ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Ελλάδας, με καταγωγή από τη Βαλμάδα. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στον αύλειο χώρο του ναού. 

ΒΙΝΤΕΟ





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

BAΛΜΑΔΑ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ!