Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

5ο Αντάμωμα Βαλμαδιωτών (videos - fotos)


Άλλο ένα αντάμωμα, το πέμπτο στη σειρά, διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας των Βαλμαδιωτών της Αθήνας στο πανέμορφο χωριό της Βαλμάδας Βάλτου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλο αντάμωμα!
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου γέμισε νωρίς από συγχωριανούς και φίλους επισκέπτες από τα γύρω χωριά και από το Μενίδι, την Άρτα, το Αγρίνιο, την Αθήνα (που έχει μεγάλη παροικία από καταγόμενους εκ Βαλμάδας) και όπου γης κατοικούν Βαλμαδιώτες.
Το 5ο αντάμωμα ξεκίνησε με θεία λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
Συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Ηλίας Μανιφάβας, πρώην εφημέριος Θεριακησίου, ο π. Χρηστος Σωτηρίου, εφημέριος του Εμπεσού, ο π. Γεώργιος Τηγάνης εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας, με τον π. Σάββα Γεωργιάδη, εφημέριο Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων Αττικής.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωναν ο πρωτοψάλτης  Μαλεσιάδας κ. Νικόλαος Πιστικός, ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν Αγίου Γερασίμου Άνω  Ιλισίων κ. Βησσαρίων Χαραλαμπίδης και ο πρώην σχολικός σύμβουλος μέσης εκπαίδευσης, Θεολόγος κ. Απόστολος Τσακούμης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, κεράστηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με καφέ και αναψυκτικά και στη συνέχεια με παρουσία ορχήστρας ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια και κρασί.

Την ευθύνη της παραδοσιακής μουσικής, για άλλη μια χρονιά, είχε η ομάδα του μουσικόλογου δασκάλου κ. Παναγιώτη Παππά εκ Δρομίστας, ενώ υπήρξε και η τιμητική παρουσία του γνωστού μας επιφανούς όργανοπαίκτη στο κλαρίνοκαταγωγής εκ Βαλμαδας, νεαρού Ευάγγελου Παντιώρα. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης:
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δημ. Ενότητας Μενιδίου κ. Κρίκας Γεώργιος του Γερασίμου, ο πρώην Δήμαρχος Μενιδίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας κ. Ιωάννης Πρεβεζιάνος, ο Επικοινωνιολόγος κ. Φεύγας Βασίλειος, συντοπίτης μας σύμβουλος του προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης του Εθνικού μας Κοινοβουλίου, ο πρώην κοινοτάρχης Μενιδίου κ. Σωκράτης Παντιώρας, ο πρώην Εισαγγελέας Εφετών κ. Ναπολέων Παντιώρας και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Κάθε χρόνο το αντάμωμα δίνει ζωή στη Βαλμάδα δείχνοντας πως υπάρχει ελπίδα το χωριό να ζωντανέψει και πάλι, ειδικά στα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που περνάει η πατρίδα μας...
Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον: Η πολύ μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, τόσο στην Θεία Λειτουργία, όσο και στο γλέντι!
Σημάδι πως η επιστροφή στις ρίζες μας, στις πατρογονικές και παραδοσιακές αξίες μας, συσπειρώνουν και ενώνουν, ειδικά τους νέους ανθρώπους.

ΒΙΝΤΕΟ

1) Θεία Λειτουργία


2) Παραδοσιακό γλέντι
3) Βίντεο από το παραδοσιακό γλέντι που λήφθηκε μέσω Facebook Live:

4) Αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού Arta TV στο 5ο αντάμωμα

5) Ο τελευταίος χορός του ανταμώματος


ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ
Τα μέλη του συγκροτήματος που χάρισαν ξεχωριστές στιγμές στους παρευρισκόμενους, με την ψυχή των ανταμωμάτων των Βαλμαδιωτών, π. Σάββα Γεωργιάδη. Δίπλα στον π.Σάββα διακρίνεται ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Βαγγέλης Παντιώρας, με καταγωγή από την Βαλμάδα (από την πλευρά του πατέρα του).
Οι επίσημοι που τίμησαν την εκδήλωση σε φωτογραφία με τον π. Σάββα (δεξιά) και τον Βαλμαδιώτη κ. Απόστολο Τσακούμη με την σύζυγό του.

Άλλη μια φωτογραφία με την εκλεκτή παρέα των διοργανωτών και των επισήμων


Γιάννης Καναράς - Βαγγέλης Παντιώρας
Το κέφι στο αποκορύφωμά του!
Ιδού και οι...υπεύθυνοι για το αποκορύφωμα του κεφιού και της χαράς!

Από κινητό τηλέφωνο:
Από φωτογραφική μηχανή:
Λ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

BAΛΜΑΔΑ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ!