Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κοπή βασιλόπιτας Βαλμαδιωτών 2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου η πρώτη κοινή εορταστική σύναξη των Βαλμαδιωτών  στην αίθουσα «Αρχιτεκτονική», επί της λεωφόρου Ούλωφ Πάλμε 23, στα Άνω Ιλίσια, για το 2019.

Το πρώτο αυτό αντάμωμα έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό μεταξύ των Βαλμαδιωτών, που αρκετοί από αυτούς αντάμωσαν για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, κάποιοι δε για πρώτη φορά από το τελευταίο αντάμωμα στην Βαλμάδα!


Το παρών έδωσαν και καταγόμενοι απο γειτονικά με την Βαλμάδα χωριά, όπως την Δρομίστα, το Θεριακήσι κλπ.
Στην πρώτη αυτή σύναξη, εκτός από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ευχών, έγινε και η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, καθώς και ο προγραμματισμός για το έκτο κατά σειράν αντάμωμα του  καλοκαιριού, στη Βαλμάδα, μετά την εορτή του Δεκαπενταυγούστου, της Παναγίας. 
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην πρώτη αυτή φετινή εορταστική σύναξη των Βαλμαδιωτών συναντήθηκαν τέσσερις γενιές!
Ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα όλους τους Βαλμαδιώτες, γιατί απέδειξε ότι η γενέτειρά τους η Βαλμάδα θα συνεχίσει την ιστορική της πορεία και την τήρηση των παραδόσεών της ως ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι του Ορεινού Βάλτου και της πατρίδας μας γενικότερα!
Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (οι γονείς της συζύγου του κατάγονται από τον ορεινό Βάλτο - Βαλμάδα και Ανοιξιάτικο).
Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία!
Ραντεβού τον Αύγουστο στην Βαλμάδα, στο 6ο αντάμωμα των απανταχού της γης Βαλμαδιωτών!



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

BAΛΜΑΔΑ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ!