Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Το Τρίτο Αντάμωμα των Βαλμαδιωτών

http://e-maistros.gr/main/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BC%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD/

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί 20 Αυγούστου 2016 το τρίτο αντάμωμα των Βαλμαδιωτών Βάλτου στη γενέτειρά τους, την ιστορική Βαλμάδα. Τελέστηκε θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου συλλειτούργησαν ο π. Σάββας Γεωργιάδης, ο π. Γεώργιος Τηγάνης από το Θύαμο, ο πρώην εφημέριος Θεριακησίου π. Ηλίας Μανιφάβας και ο νεοχειροτονηθείς π. Ευστάθιος Καραδήμας εφημέριος Θεριακησίου, στον οποίο ανετέθη από τη Μητρόπολη και η ενορία της Βαλμάδας. Έψαλλε, μεταξύ άλλων, και ο καλλίφωνος πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Βύρωνα,Γεώργιος Ντόβολος.

Στην ομιλία του – στο τέλος της θείας Λειτουργίας – ο π. Σάββας Γεωργιάδης, επικεφαλής όλων των Βαλμαδιωτών, αφού καλωσόρισε τους συγχωριανούς, τους φίλους και τους προσκυνητές από την Αθήνα, το Μενίδι, το Θεριακήσι, τη Φλωριάδα, τη Δρομίστα, το Ελαιοχώρι κ. α. επικεντρώθηκε στα εξής:
1. Μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Κοσμά και συγχρόνως ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο, ο οποίος μετέφερε τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη για προσκύνηση, με την άδεια και τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας.
2. Αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος εμόνασε στην επαρχία μας, στη ομώνυμη σπηλιά του όρους Κανάλα, στο παλιό Χαλκιόπουλο.
Μετά τη θεία λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους στο πνευματικό κέντρο του ναού και ακολούθησαν συζητήσεις. Βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες, στο επίκεντρο των οποίων ήταν η εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα.
Στο αντάμωμα, το Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Μενιδίου κ. Γεώργιος Γερασίμου Κρίκας. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Αττικής Παναγιώτης Αγγελόπουλος, οι πρώην κοινοτάρχες Μενιδίου Σωκράτης Παντιώρας και Δημήτριος Πολύζος, ο συνταξιούχος Εισαγγελέας Εφετών Ναπολέων Παντιώρας, ο συνταξιούχος Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Απόστολος Τσακούμης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Φλωριαδιτών της Αθήνας Ευστάθιος Αντ. Βανάκας.

Στο τέλος όλοι ευχήθηκαν να αξιωθούν να είναι παρόντες και στο επόμενο αντάμωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

BAΛΜΑΔΑ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ!